Nadere informatie: uitbraak Ransomware Petya

 

Er vindt op dit moment weer een nieuwe wereldwijde cyberaanval plaats. Computers worden gegijzeld door zogeheten Ransomware met de codenaam Petya. De code daarvan komt overeen met WannaCry, echter Petya is schadelijker doordat het zich na besmetting weet te verspreiden via wachtwoorden die al op systemen staan en dat heeft met name in bedrijfsnetwerken een grotere impact. Naast Nederland zijn bedrijven in onder andere Oekraïne, Rusland, Frankrijk en India slachtoffer van de nieuwe Ransomware-aanval.

 

Beide dreigingen gebruiken dezelfde gaten in verouderde en niet geüpdatete Windows-systemen van bedrijven. Wij vragen u daarom om alert te zijn en te (laten) controleren of uw systemen voorzien zijn van de juiste Windows patches.

 

Door de installatie van deze patches verkleint u de kans op besmetting, het vrijwaart u echter niet van infecties. Het is daarom van belang om uw medewerkers erop te wijzen om geen e-mailbijlagen van afzenders die onbekend zijn te openen of te klikken op links in e-mails van onbekende afzenders. Daarnaast is het essentieel dat uw bestanden regelmatig worden geback-upt, zodat u in geval van besmetting een back-up kunt terugzetten en geen losgeld hoeft te betalen.

 

We zien dat Cyberaanvallen de afgelopen periode intensiever en slimmer worden. Bent u goed beschermd? Bij twijfel, vragen of het verzoek om ondersteuning kunt u uiteraard contact met ons opnemen, onze adviseurs staan u graag te woord.

 

 

Terug naar vorige pagina

Direct contact

 

Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer: *
E-mailadres: *
Contactpersoon: *
Uw vraag:
leeg veld
* verplichte velden

 

wolk

 

0172-235835

 

Contactgegevens

 

De Computerwacht B.V.

Bezoekadres
Klipperaak 101
2411 ND Bodegraven

Postadres
Postbus 55
2410 AB Bodegraven

Tel. 0172-235835
info@computerwacht.nl