Met het oog op IT-security: een handig boekwerkje vol tips en adviezen

In het boekje ‘Met het oog op IT-security’ hebben wij praktische tips, mogelijke maatregelen en oplossingen verzameld aan de hand van twee thema’s: in control en zero trust.

Security: wat kan en moet ik doen?

In de gesprekken met klanten merken wij dat veel klanten worstelen met het vraagstuk Security. Vragen die onder andere voorbij komen:

 

  • Wat kan ik doen?
  • Hoe weet ik dat ik genoeg doe?
  • Hoe zorg ik dat er samenhang is tussen de maatregelen die ik tref?
  • Hoe voorkom ik blinde vlekken?
  • Hoe voldoe ik aan wet- en regelgeving en certificatie vereisten?

Aan de hand van twee thema's biedt het boekje ‘Met het oog op IT-security’ een overzicht met maatregelen met onderlinge samenhang.

 

In Control 

Het eerste thema is ‘in control’. Het doel van 'in control' zijn is dat u vooraf afweegt welke risico's u bereid bent te lopen gezien de omvang en impact en maatregelen u wilt nemen om deze te mitigeren.  Bij een datalek verwacht de Autoriteit Persoonsgegevens immers dat u voldoende en de juiste maatregelen heeft genomen. Maar welke maatregelen zijn dat dan en waar ligt de focus?

 

Zero Trust

Het tweede thema is ‘Zero trust’ en dit helpt u om steeds weer kritisch te kijken naar uw IT-omgeving en niet blindelings te vertrouwen op de beveiliging van uw netwerk. Zeker nu meer medewerkers vanuit huis werken en cybercriminelen steeds creatiever en brutaler worden, een belangrijker thema dan ooit.

 

Lastig en ingewikkeld? Met onze tips en adviezen kunt u zelf meteen aan de slag!

Vraag het boekje ‘Met het oog op IT-security’ daarom vandaag nog aan.

Wij gaan graag met u in gesprek over hoe wij uw security kunnen verbeteren.