Moderne allround beveiliging voor uw ICT

Bescherm uw organisatie tegen hackers, ransomware en virussen. De Computerwacht adviseert, implementeert en beheert technische beveiligingsmaatregelen voor uw organisatie en gaat verder dan dat. De Computerwacht kan u namelijk ook ondersteunen in andere informatie beveiligingsprocessen zoals het opstellen van beleid, het begeleiden van audits en het trainen van medewerkers. Moderne ICT-beveiliging vereist dat u 'in control' bent om te kunnen voldoen aan onder andere AVG en ISO vereisten. De toepassing van zero trust principes zijn daarbij vanzelfsprekend.

ICT-beveiliging is een must

Zeker als uw organisatie privacy gevoelige informatie verwerkt, maar ook als dat niet het geval is, is ICT-beveiliging een must. Hackers zijn niet alleen maar op zoek naar waardevolle informatie, maar ook naar makkelijke prooi. Het is dus essentieel dat de beveiliging van uw ICT een goed basis niveau heeft en afhankelijk van de specifieke risico's voor uw organisatie kunnen extra maatregelen worden genomen. Dit voorkomt dat uw organisatie slachtoffer wordt en daardoor (onverwachte) kosten maakt als gevolg van downtime, reparatie of zelfs reputatieschade oploopt.

 

Handig boekje en flyers

Veel organisaties worstelen met vragen als 'waar te beginnen' en wat is een goed basis niveau? Hiervoor heeft De Computerwacht een boekje samengesteld met de titel 'Met het oog op IT-security'. Een handig overzicht met handreikingen ten aanzien van de te treffen maatregelen. Ook handig is onze flyer met een stappenplan ten aanzien van AVG compliancy. We adviseren u graag persoonlijk welke maatregelen voor uw organisatie een must zijn en welke maatregelen overwogen kunnen worden. Een en ander afgestemd op basis van uw organisatie en data. Deze adviezen blijven terug komen tijdens periodieke account management- en strategie afspraken. Periodieke heroverweging is noodzakelijk om 'in control' te blijven. Elke organisatie en het datagebruik verandert immers door de tijd heen, evenals wet- en regelgeving.

 

ISO gecertificeerd

De Computerwacht is al sinds 2014 ISO9001 (kwaliteits- management) en sinds 2017 ISO27001 (informatiebeveiliging) gecertificeerd en was daarmee met name voor ISO27001 een van de koplopers in de markt. De Computerwacht heeft als filosofie dat je een ISO certificering niet moet halen voor 'een papiertje' maar vooral dient om als organisatie te blijven groeien en te verbeteren. De Computerwacht heeft veel ervaring met certificeringstrajecten en ondersteunt haar klanten hier actief bij. De Computerwacht stimuleert en helpt klanten actief om een hoger 'IT volwassenheidsniveau' en beveiligingsniveau te behalen, door periodiek te adviseren waar verbeteringen mogelijk zijn.

 

Security diensten

De Computerwacht levert onder andere de volgende security diensten:

 

 • Managed anti-virus, volledig geïntegreerd met de monitoring en ticketing systemen
 • Managed security met netwerkbeveiliging, volledig geïntegreerd met de monitoring en ticketing systemen
 • Back-up oplossingen inclusief monitoring en restore tests
 • Patch management
 • Firewall oplossingen (o.a. Cisco Meraki, Fortinet, Sophos)
 • Netwerk beveiliging (o.a. segmentering, 802.1x authenticatie)
 • Beveiligd mailen en veilig bestanden delen (Microsoft en CryptShare)
 • MFA oplossingen
 • Server en werkplek monitoring (oa met monitoring ten aanzien van werkende schijf encryptie)
 • Vulnerability scanning
 • Phising tests en security awareness assessments
 • Awareness trainingen
 • Calamiteiten en disaster recovery plannen