Phishing e-mail: laat uw aandacht niet verslappen

Phishing e-mail is een groot en terugkerend probleem. En waar we voorheen de slechte bedoelingen van mijlenver zagen aankomen, zien veel mails er vandaag de dag verontrustend echt uit. Een berichtje van de bank, de creditcardmaatschappij, de pakketbezorger of de Kamer van Koophandel: steeds vaker wekken ze geen enkele argwaan. Maar in werkelijkheid is de afzender uit op uw geld of gegevens.

Het is absoluut nodig dat u en uw medewerkers alert blijven op phishing e-mails. Ons belangrijkste advies is dat u er steeds weer aandacht aan besteedt. Zet het op de agenda van het werkoverleg en

praat erover bij het koffieapparaat of tijdens de lunch. Zo blijft het top of mind en verkleint u de risico’s.

 

Op verschillende websites van de overheid vindt u nuttige informatie en handige tools. Kijk bijvoorbeeld eens op fraudehelpdesk.nl of digitaltrustcenter.nl. U blijft dan bovendien op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen en dreigingen. Natuurlijk kunt u ook altijd bij ons terecht met uw vragen over IT-security.

Tip! Met de Phishing Bingo van het Digital Trust Center leren u en uw medewerkers spelenderwijs phishing e-mail herkennen. Wilt u de bingo binnen uw bedrijf gebruiken? Klik hier voor de pdf.