Hoe veilig zijn datacenters?

 

De voordelen van werken in de Cloud tekenen zich steeds beter. Er zijn dan ook steeds meer organisaties die zorgeloos overstappen op online oplossingen. Dit kan goed uitpakken, maar dan moet u wel verzekerd zijn van hosting vanuit een veilig datacenter.Hoe veilig zijn datacenters in Nederland?

Datacenters slaan bedrijf kritische informatie op en moeten daarom voldoen aan internationale en nationale veiligheidsstandaarden. Nederland speelt een belangrijke rol in de veiligheid van datacenters: de serverparken in ons land groeien het snelste en hebben een goede infrastructuur richting de rest van Europa en Amerika. Hiervoor zijn verschillende normen opgesteld voor verschillende doeleinden.

 

Voorbeelden van de veiligheidsnormen:

  • ISO 27001: een veiligheidsnorm voor informatiebeveiliging
  • PCI: een internationale norm voor de beveiliging van al het online betalingsverkeer
  • TIA942: de telecomstandaard voor datacenters
  • ISAE3402: garandeert een waarborg voor de beheersing van financiële processen en ict-processen


Overige belangrijke veiligheidszaken

Naast de internationale en nationale veiligheidseisen moeten datacenters ook van andere veiligheidsmaatregelen zijn voorzien. Denk aan een goede redundante stroomtoevoer, noodstroomvoorziening, perfect klimaat door koeling, toegangscontrole, brandpreventie en -bestrijding.

 

Van welk datacenter maakt Computerwacht gebruik voor de hosting van haar (dedicated) Cloud diensten?
De Computerwacht biedt deze diensten aan vanuit Telecity 5 te Amsterdam. Een state of the Art datacenter van de Telecity Group. TelecityGroup is Europa's toonaangevende provider van premium carrier-neutrale datacenters met locaties in heel Europa en zeer uitgebreide certificering.

 

De datacenters van TelecityGroup bieden hoge connectiviteit en beveiligde omgevingen voor IT- en telecomapparatuur, de drijvende kracht achter de digitale economie. In de datacenters komen de netwerken waaruit het Internet bestaat bij elkaar en worden bandbreedte-intensieve applicaties, content en informatie veilig ondergebracht.

 

 

Terug naar vorige pagina

Direct contact

 

Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer: *
E-mailadres: *
Contactpersoon: *
Uw vraag:
leeg veld
* verplichte velden

 

wolk

 

0172-235835

 

Contactgegevens

 

De Computerwacht B.V.

Bezoekadres
Klipperaak 101
2411 ND Bodegraven

Postadres
Postbus 55
2410 AB Bodegraven

Tel. 0172-235835
info@computerwacht.nl