Een koele server vanaf 200 euro per maand

 

Hoe vaak kijkt u kritisch naar uw elektriciteitsrekening? De ervaring leert dat veel ondernemers zich niet bewust zijn van het stroomverbruik van airco’s, die de servers koel houden. Maar ook de servers zelf verbruiken veel stroom. De uitkomst van een eenvoudige berekening, waarbij gekeken wordt naar het type server (model), het stroomverbruik per uur (KW/h) en de standaard elektriciteitstarieven, doet veel ondernemers de wenkbrauwen fronsen. Dat de kosten zo aanzienlijk zijn geloven ze niet.

 

Bedenk dat zowel servers als airco’s 24/7 draaien. Voor een middelgroot bedrijf (met gemiddeld 30 werknemers) betekent het al snel dat u 300,00 euro per maand kwijt bent aan stroom. Deze kosten zitten ‘verstopt’ in de elektriciteitsrekening, maar op jaarbasis is dat natuurlijk een substantieel bedrag.

 

Op deze kosten kunt u besparen door te werken in de Cloud. Maar dat wordt wel eens als duur gepercipieerd. De kosten van werken in de Cloud worden dan vergeleken met de afschrijvingskosten van de huidige infrastructuur. Dat is echter appels met peren vergelijken, want voor een goede vergelijking is het zaak om álle kosten mee te nemen. Dus ook:

 

  • Kosten van beheer en onderhoud  ten aanzien van de  infrastructuur
  • Stroomkosten van de server(s) en airco(’s)
  • Kosten van reparaties en storingen
  • Kosten van licenties en software (upgrade / vernieuwing)

 

Tip: kijk uit voor lekkende airco’s!

Als laatste nog een tip; in acht van de tien gevallen wordt de airco in de serverruimte boven de servers geplaatst. Het risico van een lekkende airco wordt hierbij over het hoofd gezien. In de praktijk komt het voor dat de server schade oploopt, omdat de airco rechtsreeks in de serverkast heeft gelekt. Laat de airco dus nooit boven uw serverkast plaatsen!

 

Wilt u eens de werkelijke kosten van uw ICT infrastructuur laten berekenen? Neem even contact met ons op voor een afspraak.

 

 

Terug naar vorige pagina

Direct contact

 

Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer: *
E-mailadres: *
Contactpersoon: *
Uw vraag:
leeg veld
* verplichte velden

 

wolk

 

0172-235835

 

Contactgegevens

 

De Computerwacht B.V.

Bezoekadres
Klipperaak 101
2411 ND Bodegraven

Postadres
Postbus 55
2410 AB Bodegraven

Tel. 0172-235835
info@computerwacht.nl