Business Solutions

Haal het maximale uit de standaard softwareoplossing van Exact, geïmplementeerd door een ervaren partner met een hands-on mentaliteit.

Logistieke & productieoplossingen

Computerwacht heeft al meer dan 100 ERP-implementaties uitgevoerd. En voor al deze klanten werken we dagelijks met veel passie en plezier. Daar zijn we erg trots op! Niet alleen tijdens de ERP-implementatie, maar ook daarna helpen we onze klanten met al hun vragen en uitdagingen.

 

Computerwacht is preferred partner Exact software Nederland voor logistieke & productieoplossingen. Tevens hebben wij een aantal mooie en krachtige add-on’s in ons portfolio. Wij hebben ons tot doel gesteld om continue hoogwaardige automatiseringsoplossingen te leveren aan bedrijven die met eenzelfde ambitie en drive als Computerwacht de markt bespelen.

Met onze eigen service- en support desk, een interne ontwikkelafdeling voor zowel Exact Cloud oplossingen als Exact SDK-maatwerk oplossingen en een datacenter in Nederland ondersteunen wij onze klanten al jarenlang op succesvolle wijze. Computerwacht is gespecialiseerd Exact partner en heeft een ervaren team van Expert level certified Exact Consultants (de hoogst mogelijke certificeringsgraad van Exact) die dagelijks krachtige, solide en gebruiksvriendelijke automatiserings- oplossingen bouwen en ondersteunen. In al onze oplossingen vormt de Software van Exact de basis.

U kunt bij ons terecht met al uw functionele wensen, procesinrichting gerelateerde vragen, softwareontwikkeling, technische uitdagingen en overige bedrijfsmatige vraagstukken.

 

Wij heten u van harte welkom bij Computerwacht Business Solutions!

 

Consultancy & Projectaansturing

Om onze project succesvol te begeleiden maken we gebruik van twee verschillende projectaansturing methodieken. Is het traject goed voorspelbaar en zijn duidelijke mijlpalen te definiëren, zoals bij een ERP-implementatie, dan hanteren we onderstaande methodiek.

 

Onze werkwijze ERP-implementatie

 

Toepasbaarheidsonderzoek (TPO)

Om tot op detail niveau uw organisatie te leren kennen, uw processen, eisen en wensen in kaart te brengen voeren wij een TPO uit. Deze analyse geeft inzicht in uw bedrijfsprocessen en de gewenste inrichting van de softwareoplossing. Op basis van dit onderzoek kunnen we aangeven of de Exact software geschikt is voor uw organisatie. Daarnaast dient het tevens als input voor het opstellen van een offerte waarin we tot op detail niveau het benodigd aantal consultancyuren en de benodigde software investering inzichtelijk maken.

 

Implementatie

Een implementatie van ERP-software omvat alles wat benodigd is om het nieuwe systeem op een goed manier werkend te krijgen. Enkele voorbeleden hiervan zijn:

 

  • De installatie en het inrichten van de software
  • De data uit het voorgaande systeem overzetten naar het nieuwe systeem
  • Een herinrichting van bedrijfsprocessen
  • Het trainen van de medewerkers

Onze consultants hebben diepgaande kennis van de Exact software en kunnen perfect adviseren over de toepassing ervan in uw bedrijf. Onze consultants hebben ruime implementatie-ervaring en weten wat de aandachtspunten en valkuilen kunnen zijn. Zij weten wat er goed (en fout) kan gaan en hebben een rugzak vol best practices en begeleiden het implementatieproces door het stellen van de juiste vragen.

 

Enkele voorbeelden van aandachtspunten:

 

  • Misinschatting impact van een ERP-implementatie
  • Te veel hooi op de vork nemen
  • Planning van het gehele traject is cruciaal
  • Betrokkenheid van medewerkers in vroeg stadium
  • Juiste focus voor het project

Project & Delivery management

Voor wat betreft het managen van een project gaan we een stapje verder dan het reguliere projectmanagement. Computerwacht hanteert het concept van Delivery Management (DM). DM omvat een veel bredere scope dan het traditionele projectmanagement (PM). DM kijkt ook organisatie breed, houdt rekening met de medewerkers, de processen en technologieën, die wanneer gecombineerd in een alomvattend plan, zowel de business kant als de technische behoeften die nodig zijn om het resultaat dat klant verwacht te bereiken. De persoon die verantwoordelijk is voor dit soort werk is de delivery manager.

 

Er zijn veel overeenkomsten tussen een PM en DM. Echter de PM zal meer in detail treden, terwijl DM ook rekening houdt met wat er op een hoger niveau en op meer verantwoordelijkheidsgebieden gebeurt. Voor passende DM is doorgaans een meer ervaren persoon nodig. Deze persoon heeft ook meer directe betrokkenheid bij het management op een hoger niveau, zoals bij de klant, externe leveranciers, uitvoerende stuurgroepen, raad van bestuur, etc. DM anticipeert op de acties, gedachten en aanwijzingen van de klant en stuurt de klant gevraagd en ongevraagd een juiste kant om het project tot een succesvol eind te brengen.

 

Softwareontwikkelingstrajecten

Bij Softwareontwikkelingstrajecten is het vaak niet wenselijk om op basis van volledige voorspelbaarheid te ontwikkelen. U wilt flexibel zijn en blijven, waardoor u optimaal kan inspelen op de wensen van de eindgebruiker en tot op het laatste moment nog kunt bijsturen om zo maximale toegevoegde waarde te bieden aan de organisatie.

Hierbij maken we vaak gebruik van de agile softwareontwikkeling principes. Hier zijn diverse varianten beschikbaar (scrum, lean, kanban, XP etc.)  en afhankelijk van de klantomgeving en de wensen van de klant passen we één of meerdere werkwijzen toe.

 

Support en beheer

Voor support en beheer op uw Exact oplossing biedt Computerwacht Business Solutions verschillende mogelijkheden. U kunt kiezen voor een standaard support en beheer overeenkomst. Heeft u Service op maat nodig? Dan kunt u kiezen voor een samengesteld servicepakket geheel afgestemd op uw organisatie. Deze afspraken worden vastgelegd in een SLA (Servicelevel Agreement) waardoor uw zekerheid heeft voor wat betreft continuïteit en beschikbaarheid van de Exact oplossing.

 

Exact in de Cloud

Exact is reeds in een vroeg stadium (ruim 15 jaar geleden) gestart met het ondersteunen van de internationale markt. Exact biedt standaard ondersteuning in 100 landen en voldoet volledig aan de lokale wettelijke vereisten. Computerwacht biedt haar klanten tevens een ‘in house’ ontwikkelde Clouddienst aan inclusief netwerk- en systeembeheer, genaamd “I work Anywhere”. De combinatie van onze “I work Anywhere” Clouddienst en onze special “Exact Cloud Solutions” maakt Computerwacht uw perfecte automatiseringspartner die een dergelijke (internationale) oplossing volledig voor u kan hosten en beheren. Met onze kennis van netwerksystemen, IT-infrastructuren en ERP-oplossingen weten wij als geen ander welke ondersteuning uw bedrijf nodig heeft.

 

Connectivity interfaces EDI&API

De keten is digitaal. Fysieke distributie en/of handling van goederen gaat hand in hand met het digitaal uitwisselen van digitale informatie- en document stromen. Exact biedt uitstekende interface koppelingsmogelijkheden om dit te faciliteren.

 

Wij helpen u graag met het opzetten en realiseren van digitale communicatie met andere marktpartijen of aanpalende en interne systemen. Dit kan via de ‘traditionele’ XML (eXtensible Markup Language) en CSV (Comma Separated Values) exports en imports, via de gestandaardiseerde Electronic Data Interchange (EDI), inclusief Serial Shipping Container Code (SSCC). Exact EDI Gateway neemt het automatisch en digitaal uitwisselen van bijvoorbeeld inkooporders en pickopdrachten voor zijn rekening. Diverse verschillende EDI-berichttypen die worden ondersteund en zijn afgestemd op de logistieke behoefte voor data uitwisseling.  Dit bespaart handmatige invoer en de hiermee gepaard gaande invoerfouten. Naast EDI-verbindingen kunnen we Exact ook ontsluiten via de API/webservices van Exact.

 

Reporting/BI

Omdat alle data in een ERP-systeem aan elkaar gekoppeld is, vormt dit een uitstekende basis om krachtige en waardevolle rapportages te genereren. In de software van Exact zijn veel en uitgebreide standaard rapportages beschikbaar. Maar ieder bedrijf is anders, waardoor er ook altijd behoefte is aan een maatelement in de rapportagebehoefte. Computerwacht heeft diepgaande kennis van de database en de databasestructuur van Exact. Hierdoor zijn wij in staan om aan ‘iedere’ rapportagebehoefte die de klant heeft te voldoen. Wij hebben tevens enkele best practice rapportage dashboards ontwikkeld voor de logistieke markt.


 

Meer informatie over Business Solutions?

Wij vertellen u graag meer over dit onderwerp.

Neem contact met ons op »