De Computerwacht treedt toe tot Futureproof Group van MKB Fonds

De Computerwacht is opgericht in 1999 en was eigendom van de heren John Kimmel (66) en Arjo Middelveld (44). De Computerwacht ontwerpt, implementeert en beheert ICT-structuren voor MKB bedrijven. De onderneming groeide sinds haar start door diverse overnames en door te focussen op de wens van bedrijven om steeds meer online te werken. De onderneming had als visie dat ICT de ruggengraat van organisaties zou worden, waarbij een goede ICT-structuur een organisatie bij elkaar houdt, verschillende processen met elkaar verbindt maar ook het vermogen geeft tot ontwikkeling en groei. Door uitvoering te geven aan deze visie is de onderneming in de afgelopen jaren succesvol gegroeid.

 

Bedrijfsopvolging

In 2013 deed de heer Kimmel, in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, een stap terug en werd de heer Middelveld benoemd tot algemeen directeur. De heer Kimmel bleef aan als commissaris en aandeelhouder van de onderneming. In 2015 besloot de heer Kimmel zijn aandelenbelang te gaan verkopen. Marktlink Fusies & Overnames werd ingeschakeld om een strategische koper te vinden en die bracht de IT partij in contact met MKB Fonds.

 

Bij MKB Fonds in vertrouwde handen

John Kimmel: “Ons belangrijkste uitgangspunt bij het vinden van een geschikte partij was de continuïteit van de onderneming veilig stellen en de werkgelegenheid van alle medewerkers te garanderen en hen toekomstperspectiefte bieden”. Uiteindelijk viel de keuze op de Futureproof Group van MKB Fonds als meest geschikte partner. Ik ben van mening dat wij bij hen ons bedrijf in vertrouwde handen voortzetten. Dat geeft mij een rustig gevoel”, aldus Kimmel.

 

Buy & Build strategie

MKB Fonds is in 2013 een ‘buy & build strategie’ begonnen met haar eerste ICT gerelateerde investering via de Futureproof Group in Joheco Automatisering. Het samenwerken met De Computerwacht binnen de Futureproof Group past perfect in het verlengde van deze strategie. Door deze overname ontstaat een nieuwe combinatie die meer dan verdubbelt in omzet en aantal personeelsleden. Beide ondernemingen hebben hun eigen specialisme, Joheco Automatisering als managed service provider (MSP) en Cisco Cloud Infrastructuur partner, Computerwacht op het gebied van dedicated Cloud, Exact Globe en Exact E-Synergy oplossingen waardoor de activiteiten van de ondernemingen elkaar goed aanvullen. Hierdoor ontstaat toegevoegde waarde voor de klanten van Joheco Automatisering én De Computerwacht, afgestemd op de behoeften van het Midden- en Kleinbedrijf.

 

“Wij zijn heel blij met de toetreding van De Computerwacht tot de Futureproof Group. De Computerwacht is zeer complementair aan de andere ondernemingen binnen deze groep en verwachten dat deze bedrijven elkaar zullen versterken. Ook de klanten van de ondernemingen zullen gaan profiteren, doordat er breder palet aan diensten aangeboden kan worden.”, aldus Thomas Wals, partner van MKB Fonds. Inmiddels voert MKB Fonds in dit kader ook gesprekken met diverse andere partijen.

 

Zelfstandigheid blijft behouden

De bedrijven binnen de Futureproof Group zijn zelfstandige bedrijven met een eigen identiteit. “We zijn groot geworden door persoonlijke relaties met onze klanten en het leveren van innovatieve en kwalitatieve IT diensten. We behouden met deze stap onze zelfstandigheid en de fundering van ons succesvolle bedrijf” aldus algemeen directeur Arjo Middelveld van De Computerwacht.

 

Over MKB Fonds

MKB Fonds (www.mkb-fonds.nl) beheert momenteel drie gesloten fondsen, met een totaal beheerd vermogen van circa EUR 35 miljoen, gefinancierd door de uitgiftes van MKB Obligaties en MKB Aandelen aan particuliere beleggers. De MKB-bedrijven in deze fondsen realiseren gezamenlijk meer dan 180 miljoen euro omzet en bieden direct werkgelegenheid aan honderden werknemers in binnenen buitenland. MKB Fonds investeert en participeert louter in volwassen Nederlandse MKB-bedrijven met een bewezen marktpositie en goede vooruitzichten.

 

Over Futureproof Group

Futureproof Group B.V. is een in 2013 door MKB Fonds N.V. opgerichte groep van ICT-ondernemingen die toekomst gerichte oplossingen bieden voor de zakelijke markt. De Futureproof Group voert een actieve buy & build strategie en heeft op dit moment drie ondernemingen in haar portefeuillie, te weten: Joheco Automatiseringen, Ultra-X en De Computerwacht. De deelnemingen van Futureproof group staan bekend om hun persoonlijke benadering en door certificeringen van de meest toonaangevende ICT vendoren zoals HP, Cisco, Microsoft en Exact Software. De totale omzet van de Futureproof Group komt op dit moment uit op een kleine 10 miljoen euro.

 

Contactgegevens

 

De Computerwacht B.V.

Bezoekadres
Klipperaak 101
2411 ND Bodegraven

Postadres
Postbus 55
2410 AB Bodegraven

Tel. 0172-235835
Fax 0172-235836
info@computerwacht.nl