‘Het draait allemaal om vertrouwen’

Josée Leensma, Office manager Hoboken Advocaten |   | Neem contact op met Josée Leensma, Office manager Hoboken Advocaten

 

In mei vorig jaar opende Neelie Kroes het nieuwe advocatenkantoor Hoboken Advocaten. De opvallende naam is een verwijzing naar het vroegere landgoed van rederijfamilie Van Hoboken. Een prachtig stukje Rotterdam dat sinds vorig jaar de plek is van het gelijknamige advocatenkantoor. Hoboken Advocaten telt zesendertig mensen, waarvan ongeveer de helft advocaat is. Ze zijn actief in de sectoren industrie, logistiek, handel en zorg. ‘Trusted Company’ valt te lezen naast het logo. Vertrouwen is een groot goed in de advocatuur. Maar daar niet alleen, het is ook zeer van belang bij ICT-zaken. Die worden bij Hoboken Advocaten behartigd door Computerwacht.

 

 

De oude situatie

Hoboken Advocaten is vorig jaar opgericht en als office manager werd Josée Leensma aangesteld, die eerder een zelfde soort rol vervulde elders. Ze is onder andere verantwoordelijk voor de ICT-zaken. Leensma: ‘Bij mijn vorige werkgever werkten we met één externe systeembeheerder, maar die was altijd slecht te bereiken. “Ik ben ermee bezig, het komt goed”, hoorde ik dan, maar daar werd ik niet echt rustig van’. Bovendien ging in die tijd  twee keer de server down. ‘Dan heb je paniek’, aldus Leensma.

 

De oplossing

Het nieuwe kantoor Hoboken Advocaten ging ook op zoek naar een nieuwe ICT-partner. Daartoe werd een pitch uitgeschreven onder drie partijen. Eén daarvan was Computerwacht, aangeraden door een zakenrelatie van Hoboken. Computerwacht won de pitch. ‘De prijs-kwaliteit verhouding was goed en Computerwacht kon prima referenties overleggen. Maar in een pitch is eigenlijk het gevoel nog wel belangrijker. Computerwacht gaf me het gevoel van vertrouwen.’, zegt Leensma die de pitch begeleidde. En bij een ‘Trusted Company’ heb je dan natuurlijk een streepje voor.

 

Voordelen

- Computerwacht is zeer deskundig

- Computerwacht is altijd bereikbaar en geeft direct antwoord

- Computerwacht houdt van aanpakken

- Computerwacht geeft goede en duidelijke adviezen

- Computerwacht lost het geruisloos op

 

‘De aanpakkersmentaliteit van Computerwacht kunnen we in Rotterdam natuurlijk zeer waarderen!’

 

Josée Leensma, Office manager Hoboken Advocaten

  | Neem contact op met Josée Leensma, Office manager Hoboken Advocaten

 

Binnen drie maanden tijd moest er een geheel nieuw advocatenkantoor worden neergezet; het betekende een nieuwe naam, een nieuw logo, een nieuw kantoor en natuurlijk niet te vergeten een geheel nieuwe ICT-infrastructuur. Ga er maar aan staan. ‘Computerwacht heeft zich in deze periode meteen bewezen. Ze hebben hier een heel weekend gezeten om alles af te sluiten en om ervoor te zorgen dat we operationeel waren. Een aanpakkersmentaliteit die we in Rotterdam natuurlijk erg kunnen waarderen’, zegt Josée Leensma.

 

“Een nieuw netwerk in recordtijd operationeel”

In het begin belde Leensma elke dag wel een keer met Computerwacht. Logisch in een opstartfase. Bovendien groeide Hoboken snel en kwamen er steeds nieuwe mensen bij. Deze moesten uiteraard elke keer geholpen worden met hun ICT-zaken. Inmiddels heeft Hoboken twee of drie keer in de week contact met Computerwacht. Dat gaat via de helpdesk en per email. ‘Maar we kunnen ook altijd even bellen met onze account manager als we er niet uitkomen’, aldus Leensma.

 

 

“Vertrouwelijke bestanden van het ene naar het andere systeem overhevelen kan alleen met een partij die je 100% vertrouwt”

‘Ze hebben ons echt aan de hand meegenomen’, zegt Leensma over de start van het project. Hoboken had zelf intern een groep mensen geselecteerd die verantwoordelijk was voor de invulling van de ICT. Zorgvuldig werd geïnventariseerd waar de behoeften binnen het kantoor op het gebied van ICT lagen en er werd een wensenlijst opgesteld. Computerwacht dacht daarin strategisch mee en kwam daarnaast ook gewoon met praktische ideeën. Zo adviseerde ze bijvoorbeeld om ook te telefoneren over internet en om te werken met twee schermen in plaats van één. Leensma: ‘Inderdaad blijkt dat dat effectiever werkt, omdat op een scherm snel de mail kan worden bijgehouden, terwijl er op het andere scherm gewoon kan worden doorgewerkt’. Een meer delicate kwestie was dat er ook zeer vertrouwelijke bestanden en derde applicaties moesten worden overgeheveld naar een nieuw CMS systeem. ‘Dat kan alleen maar met een partij die je 100% vertrouwt en waarvan je zeker weet dat het goed komt’.

 

“‘I Work Anywhere’ werkt voor ons heel goed”

Hoboken werkt nu met het platform ‘I Work Anywhere’. Hiermee wordt in de Cloud gewerkt. Het betekent dat de mensen van Hoboken op iedere plek met een internetverbinding op de server kunnen en dus kunnen (door) werken. Dankzij deze flexibiliteit kan er nog efficiënter worden gewerkt. Verder beheert en ondersteunt Computerwacht het netwerk, kan Hoboken gebruik maken van de helpdesk en is Computerwacht verantwoordelijk voor de hard- en de software (Office pakket). ‘Als er calamiteiten zijn dan bellen we met de servicedesk. Dan wordt het altijd deskundig en efficiënt opgelost’, sluit Leensma af.

 

 

   

Feiten

Naam organisatie Hoboken Advocaten   Website http://hoboken.nl/nl
Organisatievorm Maatschap   Email leensma@hoboken.nl
Aantal medewerkers 37   Branche Advocatuur
Product Juridische dienstverlening    
 
 

 

« Terug naar het overzicht