Waarschuwing: CryptoLocker virus!

 

Het is schering en inslag op het moment: het CryptoLocker virus. Dit bijzonder hardnekkige stukje malware krijgt u binnen via een e-mail die lijkt te komen van een bekende organisatie zoals KPN of LinkedIn. Zodra u de zipbijlage opent of op de downloadlink klikt, zal het virus alle bestanden op de netwerkschijven waar u toegang toe heeft versleutelen. Wilt u uw bestanden terug, dan zult u met geld over de brug moeten komen. Hoe kunt u zich wapenen tegen cryptocriminelen?

Voorkom besmetting

Laat u door de tijdsdruk niet van de wijs brengen: ook als u betaalt zult u de sleutel waarschijnlijk nooit ontvangen. Voorkomen is dus beter dan genezen. Een goede virusscanner is aan te bevelen, net als het up-to-date houden van uw systemen. Echter: de beste beveiliging bent uzelf. Wees extra alert op mailbijlagen van onbekende afzenders. Vooral spontane berichten over het resetten van uw wachtwoord en bijlagen met facturen die u niet verwacht kunt u beter niet vertrouwen.

Bent u reeds getroffen?

Wordt u onverhoopt toch slachtoffer van het CryptoLocker virus, dan zit er maar één ding op: alle geïnfecteerde bestanden moeten worden verwijderd en worden teruggelezen van een back-up. Let op: ook gekoppelde usb-schijven en zelfs bestanden die u synchroniseert naar Dropbox kunnen getroffen zijn. Bel dus direct De Computerwacht voor advies om verdere besmetting te voorkomen.

Bescherm uw back-up

De ‘sleutel’ om uw waardevolle bedrijfsbestanden terug te krijgen ligt niet bij de afzenders van het virus, maar bij een goede back-up oplossing. Zorg dat u offline back-ups maakt en reservekopieën tot minimaal twee weken terug bewaart. Het CryptoLocker virus besmet namelijk alle directories waar de gebruiker rechten toe heeft. Is uw back-upsysteem verbonden met uw netwerk dan staat niets het virus in de weg om ook uw reservebestanden te versleutelen. Last but not least: vergeet bij een tape back-up niet om regelmatig de tape te verwisselen (en deze extern te bewaren).

 

 

Terug naar vorige pagina

Direct contact

 

Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer: *
E-mailadres: *
Contactpersoon: *
Uw vraag:
leeg veld
* verplichte velden

 

wolk

 

0172-235835

 

Contactgegevens

 

De Computerwacht B.V.

Bezoekadres
Klipperaak 101
2411 ND Bodegraven

Postadres
Postbus 55
2410 AB Bodegraven

Tel. 0172-235835
info@computerwacht.nl