Vijf redenen om te upgraden naar Windows 10

 

Met gratis alternatieven zoals Linux en Google Chrome OS en de kosteloze upgrades van iOS die Apple aanbiedt, kon Windows niet achterblijven: alle gebruikers van Windows 7 en 8 mogen tot 29 juli 2016 gratis upgraden naar Windows 10. Dit nieuwe besturingssysteem combineert het vertrouwde Start-menu van Windows 7 met de apps en de ‘touch-vriendelijke’ manier van werken van Windows 8. Was u net gewend aan de vorige versie en was u er wel tevreden over? Vijf redenen om toch de overstap te maken.

 

1. Interessante nieuwe features

Met de upgrade haalt u uiteraard de meest veilige versie van Windows in huis, maar daarnaast bevat Windows 10 ook interessante nieuwe functionaliteiten. De zogenaamde virtuele bureaubladen bijvoorbeeld, waarmee u uw productiviteit flink kunt verhogen. Inbegrepen bij de upgrade is ook Cortana: een intelligente ‘personal assistant’ die uw gesproken vragen beantwoordt (vooralsnog wel alleen in het Engels), u relevante reminders stuurt en aanbevelingen doet voor restaurants en concerten waarin u mogelijk geïnteresseerd bent. Ook het vernieuwde startmenu van Windows 10 is een grote verbetering, Windows 10 start aanzienlijk sneller op dan Windows 7, de Edge browser is veiliger dan Internet Explorer en snel. DirectX 12 zorgt voor betere prestaties van grafische applicaties (o.a bij Solidworks en Autocad).

 

2. Perfecte samenwerking met andere apparaten

Windows 10 is een universeel besturingssysteem. Dat wil zeggen dat het niet alleen draait op uw desktop/laptop, maar ook op uw smartphone, tablet en Xbox. Zo kunt u eenvoudig bestanden, maar ook bijvoorbeeld games streamen tussen verschillende mobiele apparaten.

 

3. Inclusief toekomstige updates

Windows zelf noemt haar 10e OS ook wel 'de laatste versie van Windows'. Dat komt neer op een versie die continu verbeterd wordt. En het mooie is, dat wanneer u Windows 10 eenmaal hebt geïnstalleerd, u niet alleen de beveiligingsupdates maar ook nieuwe functies en plugins voortaan gratis zult ontvangen. Wanneer er in Windows 10 dus nog iets ontbreekt of nog niet optimaal werkt, zal dat van tijdelijke aard zijn.

 

4. Overstappen is een fluitje van een cent

Een back-up maken van uw bestanden en deze terugzetten wanneer het nieuwe besturingssysteem is geïnstalleerd is niet meer nodig. Het pop-up venster voor de Windows 10 upgrade verschijnt vanzelf in beeld. Klik op 'upgraden', selecteer een taal en klaar is Kees. Uw documenten vindt u na de upgrade op dezelfde plek op uw bureaublad terug. Ook uw programma's en instellingen blijven behouden. (Al raden we wel aan om voor de zekerheid altijd uw bestanden te back-uppen.) Heeft u geen pop-up venster gezien? En ziet u ook geen Windows 10 pictogram in de taakbalk rechts onderin? Dan kan het zijn dat u eerst nog alle updates van Windows 7 of 8.1 moet installeren.

 

5. U kunt altijd nog terug

Overstappen op Windows 10 is niet verplicht en als u er vanaf ziet is er voorlopig geen man overboord. Windows 7 wordt nog ondersteund tot in ieder geval 2025 en Windows 8 zelfs tot 2028. Zelfs daarna zal de meest essentiële ondersteuning nog wel even doorlopen. Wilt u niet upgraden, ga dan naar het systeemvak en klik op ‘Aanpassen’. Zoek op ‘GWX’ of het ‘Get Windows 10’ icoon in de lijst en selecteer ‘Verberg icoon en notificaties’. Let wel: als u zich na 29 juli 2016 bedenkt, moet u alsnog betalen. Wij raden dan ook aan om gebruik te maken van dit gratis aanbod en Windows 10 gewoon eens uit te proberen. Bevalt het nieuwe systeem echt niet? Dan kun u binnen 1 maand na het upgraden altijd nog terug naar uw huidige Windows-versie.

 

Liever niet zelf upgraden?

Voert u de upgrade liever niet zelf uit? Wij helpen u graag. Voor een vaste prijs van 89,00 euro per device (excl. BTW) verzorgt één van onze Service Engineers de complete upgrade voor u. Neemt u gerust contact op voor het inplannen van een afspraak.

 

 

Terug naar vorige pagina

Direct contact

 

Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer: *
E-mailadres: *
Contactpersoon: *
Uw vraag:
leeg veld
* verplichte velden

 

wolk

 

0172-235835

 

Contactgegevens

 

De Computerwacht B.V.

Bezoekadres
Klipperaak 101
2411 ND Bodegraven

Postadres
Postbus 55
2410 AB Bodegraven

Tel. 0172-235835
info@computerwacht.nl