Van welkom01 tot Fingerprint

 

Druk met je duim tegen op de home button van de iPhone 5S en je krijgt meteen toegang. Deze ‘Fingerprint’ techniek lijkt dé oplossing voor veilig inloggen. Toch ontstaat hierover alweer een discussie; Loop ik nu het risico dat mijn vingerafdruk anderszins gebruikt kan worden? Veilig inloggen is en blijft een hot issue. Of er ooit één waterdichte oplossing komt is de vraag. Maar zorg in ieder geval dat u er zorgvuldig mee omgaat.

 

Tips voor een goed wachtwoordbeleid:

 

  • Een goed wachtwoord. Dit lijkt een open deur. Maar liefst 42% van alle wachtwoorden bestaat een groot gedeelte uit de eigen voornaam of die van partner en kinderen. Ook wijzigt meer dan 40% een eenmaal gekozen wachtwoord nooit. U heeft weinig fantasie nodig om te bedenken dat dit alvast een simpele stap 1 voor hackers is. Een veilig wachtwoord bestaat uit minimaal acht tekens, met minimaal één hoofdletter, cijfer en leesteken.   

 

  • Verander een wachtwoord één keer per half jaar. U wint er waarschijnlijk niet de populariteitsprijs mee, maar het is verstandig om de wachtwoorden minimaal één keer per half jaar te veranderen. Van ‘Sacha123 naar 321Sacha’ is dan onvoldoende. Ze moeten echt helemaal anders zijn.

 

  • Wees bewust van het aantal apparaten dat gekoppeld is aan uw bedrijfsnetwerk. Bijna 90% van de mensen heeft geen idee hoeveel apparaten in contact staan met het bedrijfsnetwerk. Denkt u eens aan mobiele telefoons en iPads, die met hetzelfde wachtwoord toegang kunnen krijgen tot dat netwerk, overal waar een internetverbinding is. “Bring your own device” werkt alleen als er ook een duidelijk veiligheidsbeleid is. 

 

  • Onthoudt uw wachtwoord! We moeten steeds meer wachtwoorden onthouden en het is best logisch dat we daarvoor ‘trucjes’ gebruiken. Zo staan wachtwoorden als ‘contactpersoon’ opgeslagen in de mobiele telefoon, zitten er briefjes met wachtwoorden in portemonnees, gebruiken we apps of hangen we zelfs Post-its aan ons scherm. Geen van allen is veilig. Daarom: onthoudt uw wachtwoord! Relateer uw wachtwoord aan uw favoriete hobby of sport. Bijvoorbeeld: Badminton is mijn sport kan worden omgezet in B@dm1nt()n=m'nsprt of vervang letters of woorden door cijfers, symbolen en spelfouten in een gemakkelijk te onthouden zin.

 

Neemt u voor meer informatie gerust eens contact op met Computerwacht. (Geen wachtwoord voor nodig!)

 

 

Terug naar vorige pagina

Direct contact

 

Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer: *
E-mailadres: *
Contactpersoon: *
Uw vraag:
leeg veld
* verplichte velden

 

wolk

 

0172-235835

 

Contactgegevens

 

De Computerwacht B.V.

Bezoekadres
Klipperaak 101
2411 ND Bodegraven

Postadres
Postbus 55
2410 AB Bodegraven

Tel. 0172-235835
info@computerwacht.nl