Uw bedrijf groeit: 6 signalen die aangeven dat het beter is om uw ICT beheer uit te besteden.

 

Uw onderneming groeit, en wat gebeurt er met de ICT-voorzieningen? Die groeien mee. Zonder dat u het doorheeft, heeft u ineens een omvangrijk netwerk van (gehoste) servers, computers, laptops, telefoons en andere belangrijke systemen die uw bedrijf moeten automatiseren. Deze systemen dienen goed onderhouden te worden om optimaal te blijven functioneren voor uw bedrijf. Uiteindelijk zijn ze de ruggengraat van uw onderneming en borgen ze de bedrijfscontinuïteit.

 

Het beheren van ICT brengt veel taken met zich mee. Van de ICT-afdeling wordt verwacht dat zij 24 uur per dag bereikbaar zijn en proactief handelen in een drukke werkomgeving. Dit is vaak onhaalbaar, helemaal als door de uitbreiding van uw bedrijf de complexiteit van de ICT-omgeving toeneemt en de ICT-afdeling handjes tekortkomt. Als dit u bekend voorkomt, kunt u zichzelf de vraag stellen of u het beheer en het onderhoud zelf blijft doen of dat u het beheer gaat uitbesteden.

 

Wanneer is het goed om het uitbesteden van ICT-beheer te overwegen?

 

1. De beheerkosten lopen uit de hand

 

De kosten voor het beheer van de ICT-systemen lopen snel hoog op. Dit kan bijvoorbeeld komen door inefficiënte onderhoudsprocessen, een grote diversiteit aan systemen of de grote hoeveelheid aan vragen en/of problemen van gebruikers.

 

2. De beveiliging en beschikbaarheid van data is onvoldoende geborgd

 

Een bedrijfsnetwerk bevat belangrijke data. Het beveiligen van deze data kost veel tijd en vraagt om specifieke kennis. Het is niet alleen belangrijk dat de data goed beveiligd is, maar ook dat de data toegankelijk blijft voor u, vanaf welke locatie u ook werkt. 

 

3. ICT wordt te complex

 

Om alle facetten van een ICT-oplossing goed te begrijpen en te benutten is veel kennis nodig. Soms is een bedrijf te groot geworden om zelf alles uit de automatisering te halen. De oplossingen worden complexer en innovaties zijn aan de orde van de dag.

Maar het blijft niet bij oplossingen die complexer worden. Ook de wetgeving verandert. Te denken valt aan de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de EU-regulering die op 25 mei 2018 in zal gaan.

 

4. U raakt het overzicht kwijt

 

We maken regelmatig mee dat bedrijven nog betalen voor een internetlijn die niet meer gebruikt wordt, of dat er meer softwarelicenties gekocht zijn dan nodig. En wie heeft er een laptop of mobiel van de zaak? Dit soort zaken kan aanzienlijke onnodige kosten met zich meebrengen.

 

5. De performance van systemen staat onder druk

 

In het geval van constante groei zien we vaak dat bedrijven meerdere oplossingen door elkaar heen gebruiken. Vanwege de mix aan systemen ontstaat er een inefficiënte performance en is het beheren ervan een dagtaak geworden. Tevens is de ICT-omgeving op deze manier minder schaalbaar, wat de doorgroei van de onderneming kan belemmeren.

 

6. Het risico van verloop onder het ICT-personeel is hoog

 

Kennis is belangrijk, maar veel kennis gaat verloren bij het komen en gaan van ICT-personeel. De documentatie is vaak onvoldoende of verouderd en de kennis en de verantwoordelijkheid ligt vaak slechts bij één of twee personen.

 

Wilt u meer weten over het uitbesteden van (delen van) uw ICT-beheer? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

 

Terug naar vorige pagina

Direct contact

 

Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer: *
E-mailadres: *
Contactpersoon: *
Uw vraag:
leeg veld
* verplichte velden

 

wolk

 

0172-235835

 

Contactgegevens

 

De Computerwacht B.V.

Bezoekadres
Klipperaak 101
2411 ND Bodegraven

Postadres
Postbus 55
2410 AB Bodegraven

Tel. 0172-235835
info@computerwacht.nl