Nadere informatie inzake uitbraak WannaCry-ransomware

 

Op vrijdag 12 mei dook in de loop van de dag de ransomware (virus) WannaCry op. In korte tijd besmette de malafide software tienduizenden computers in bijna honderd landen. Door betaling van losgeld in Bitcoins worden versleutelde bestanden weer vrijgegeven.

 

Nederland lijkt vooralsnog nauwelijks getroffen en volgens berichtgeving is de verdere verspreiding van WanaCrypt0r 2.0 gestopt. Nieuwe aanvallen worden echter niet uitgesloten. Met het oog op de agressiviteit waarmee de ransomware zich verspreidt, heeft Microsoft óók een beveiligingsupdate uitgebracht voor systemen die officieel niet langer worden ondersteund. Het gaat om patch KB4015298, die beschikbaar is voor Windows XP, Windows XP Embedded, Windows Server 2003 en Windows Server 2008.

Wij adviseren u daarom om extra alert te zijn en te controleren of uw werkplekken voorzien zijn van de juiste / meest recente Windows updates en deze direct te installeren. Gebruikers met een Windows 10 besturingssysteem lopen - met betrekking tot deze dreiging - vooralsnog geen risico. Door de installatie van deze patches verkleint u de kans op besmetting, het vrijwaart u echter niet van infecties. Het is daarom van groot belang om uw medewerkers erop te wijzen om geen e-mailbijlagen van afzenders die onbekend zijn te openen of te klikken op links in e-mails van onbekende afzenders. Daarnaast is het essentieel dat uw bestanden regelmatig worden geback-upt, zodat u in geval van besmetting een back-up kunt terugzetten.

 

Computerwacht Werkplek beheer, Managed Antivrus en  Managed Security

Aanvullend raden wij aan om uw ICT omgeving te voorzien van aanvullende bescherming. Wij bieden deze aan in de vorm van Computerwacht Werkplek beheer, Managed Antivrus en Managed Security (inclusief Open DNS). Deze diensten kunt u voor een bescheiden bedrag per maand per device afnemen

 

LET OP! Internet of things systemen

Heeft u systemen in uw bedrijf welke geen gebruiker hebben maar wel met internet verbonden en uw netwerk verbonden zijn? Ook deze systemen moeten periodiek voorzien worden van beveiligingsupdates en malware bescherming. Wij signaleren dat hier vaak onvoldoende aandacht voor is.

Voor vragen of ondersteuning kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

 

 

Terug naar vorige pagina

 

Direct contact

 

Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer: *
E-mailadres: *
Contactpersoon: *
Uw vraag:

leeg veld
* verplichte velden

 

wolk

 

0172-235835

 

Contactgegevens

 

De Computerwacht B.V.

Bezoekadres
Klipperaak 101
2411 ND Bodegraven

Postadres
Postbus 55
2410 AB Bodegraven

Tel. 0172-235835
info@computerwacht.nl