Herkent u phishingmails? Doe de test!

 

Goed nep

Tegenwoordig lijken valse e-mails rechtstreeks van uw bank, provider, energieleverancier, Online winkel of incassobureau te komen – inclusief logo en ondertekening door de directeur klantenservice. Vaak gaat het dan om het ‘verifiëren van uw gegevens’ of een ‘achterstallige rekening’ die u nog zou moeten betalen. Zelfs spamfilters hebben moeite om deze valse berichten van officiële correspondentie te onderscheiden. Heeft u eenmaal op een “foute” link geklikt en uw wachtwoord of creditcardnummer ingevuld, dan bent u ver van huis. Liever voorkomen dan genezen dus!

 

Herken het verborgen gevaar

Gelukkig zijn phishingmails te herkennen. Tenminste, als u weet waarop u moet letten. Weet u bijvoorbeeld waaraan u een verdacht webadres herkent? Wat leestekens zeggen over de betrouwbaarheid van een afzender? En wat er mis is met de datum ‘4 September’? (Tip: het gaat om de schrijfwijze.)

 

Test uzelf

De antwoorden op deze en nog veel meer vragen krijgt u in de Phishing Quiz van de Consumentenbond. Een goede manier om uw kennis te testen én uw score te vergelijken met die van uw collega’s. Maar vooral een handig hulpmiddel om oplichters te slim af te zijn.

 

 

Terug naar vorige pagina

Direct contact

 

Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer: *
E-mailadres: *
Contactpersoon: *
Uw vraag:
leeg veld
* verplichte velden

 

wolk

 

0172-235835

 

Contactgegevens

 

De Computerwacht B.V.

Bezoekadres
Klipperaak 101
2411 ND Bodegraven

Postadres
Postbus 55
2410 AB Bodegraven

Tel. 0172-235835
info@computerwacht.nl