Heeft u al een brief van de BSA ontvangen?

De Business Software Alliance (BSA) behartigt de belangen van onder meer Microsoft en Adobe. De organisatie stelt zich ten doel legaal gebruik van software te bevorderen en illegaal gebruik ervan te ontmoedigen. De afgelopen jaren is de BSA steeds actiever gaan optreden. Daardoor is de kans groter dat u in aanraking komt met de BSA. Maar wanneer is software nu eigenlijk 'illegaal'? En wat kunt u doen vóórdat de BSA zich meldt?

 

Veel mensen denken dat alleen maar sprake is van illegale software wanneer er geen enkele licentie is aangeschaft. Dat is een misverstand. Ook als uw organisatie te weinig licenties heeft aangeschaft, kan de software 'illegaal' zijn. Het is dus zaak om vandaag nog te starten met een inventarisatie van de licenties voor de software die u gebruikt. Ook als u denkt dat alles op orde is, kan het geen kwaad om nog eens te controleren.

 

Wat kunt u doen vóórdat de BSA zich meldt?

 

  • Centraliseer inkoop. Organisaties worden het best geholpen door het benoemen van één persoon, die de supervisie krijgt over alle licentie aankopen.
  • Voer een strak licentiemanagement en controleer regelmatig uw systemen op illegale kopieën van software. Vaak is het gevaar verborgen, bijvoorbeeld op de computer van een oud-werknemer.
  • Gebruik scantools waarmee u uw systemen kunt scannen; ook wij kunnen dat voor u doen.

 

Heeft u de brief ontvangen en weet u niet waar te beginnen? Of twijfelt u of u voldoende en/of de juiste software licenties heeft?

 

Neem gerust contact met ons op: info@computerwacht.nl. Wij delen graag onze kennis met u!

 

 

Terug naar vorige pagina

Direct contact

 

Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer: *
E-mailadres: *
Contactpersoon: *
Uw vraag:
leeg veld
* verplichte velden

 

wolk

 

0172-235835

 

Contactgegevens

 

De Computerwacht B.V.

Bezoekadres
Klipperaak 101
2411 ND Bodegraven

Postadres
Postbus 55
2410 AB Bodegraven

Tel. 0172-235835
info@computerwacht.nl