Cloud computing; de stand van zaken

 

MKB enthousiast

De MKB Cloud Barometer 2014 geeft aan dat het MKB zeer tevreden is over hun cloud oplossingen. Als belangrijkste voordeel noemen ze dat ze altijd en overal toegang hebben tot hun data. Maar ook over het eenvoudige gebruik van de applicaties door de medewerkers en over een verlaging van de IT kosten zijn ze enthousiast.

 

Inzet Cloud applicaties 35 %

Van de bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers geeft, aan het begin van 2014, ongeveer 35 procent aan dat men gebruik maakt van één of meerdere applicaties in de cloud. Dat is een stijging van 40 procent ten opzichte van een jaar geleden. Een belangrijke reden voor de groei van dit jaar betreft de uitrol van Office 365 van Microsoft.

 

Hybride cloud favoriet

Onderzoek toont aan dat hybride implementaties de meest gewenste oplossing is voor het gemiddelde bedrijf. Hybride cloud is een combinatie van een of meerdere private en public clouds. Een voorbeeld van een hybride cloud is wanneer je je bedrijfsapplicaties in een private cloud (bijvoorbeeld in een eigen serverruimte of op een IaaS-platform) gebruikt in combinatie met Office 365, waar alle bestanden worden opgeslagen in SharePoint Online en OneDrive.

 

Als laatste nog een tip!

Wanneer u overweegt gebruik te gaan maken van gratis cloud diensten is het verstandig om eerst goed de kleine lettertjes te lezen voordat een dienst geïmplementeerd wordt. Want ook deze service providers moeten op een of andere manier winst maken en dat betekent soms dat uw gegevens worden opgeslagen voor marktonderzoek en marketing- of reclamedoeleinden.

 

Meer weten over cloud computing? Bij Computerwacht helpen we u graag!

 

 

Terug naar vorige pagina

Direct contact

 

Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer: *
E-mailadres: *
Contactpersoon: *
Uw vraag:
leeg veld
* verplichte velden

 

wolk

 

0172-235835

 

Contactgegevens

 

De Computerwacht B.V.

Bezoekadres
Klipperaak 101
2411 ND Bodegraven

Postadres
Postbus 55
2410 AB Bodegraven

Tel. 0172-235835
info@computerwacht.nl