Check nú uw back-up

 

De back-up op tape en de online back-up

Verreweg de meeste back-ups worden gemaakt met behulp van een Back-up unit (tape) of met een online back-up oplossing. Voor beide manieren geldt dat er een aantal aandachtspunten zijn waarmee u uw back-up procedure kunt verbeteren.

 

Tips voor een betere back-up met behulp van Back-up unit:

 

  • Maak frequent een back-up.Het is verstandig om frequent, bij voorkeur dagelijks, een back-up te maken van uw bedrijfsgegevens op verwisselbare opslagmedia. Bewaar deze back-ups onder verschillende versienummers en over een langere periode. Dataverlies wordt immers niet altijd direct opgemerkt, waardoor de meest recente back-up niet zal voldoen.
  • Bewaar uw back-up tapes buiten de deur.Het is verstandig om een van uw verwisselbare opslagmedia op een externe locatie te bewaren. Zo houdt u in geval van brand of diefstal altijd de beschikking over uw digitale bedrijfsgegevens.
  • Test uw back-up periodiek.Door het regelmatig teruglezen van uw back-ups verzekerd u zichzelf ervan dat alle data ook daadwerkelijk terug te halen in het geval van een calamiteit.

 

Tips voor een betere online back-up:

 

  • Check de rapportages.Er wordt over het algemeen veel te makkelijk vanuit gegaan dat het allemaal wel goed gaat met een online back-up. Maar in de praktijk is dat toch niet zo. Daarom is het verstandig om altijd de rapportages te checken, zodat je jezelf ervan verzekerd dat het inderdaad ook écht goed gaat.
  • Een goed begin is het halve werk.Zorg dat de online back-up software goed is ingericht. Bij voorbeeld: Het veiligstellen van hoofd en sub-mappen dient specifiek ingesteld te worden wanneer deze in de back-up moeten worden meegenomen. Ook bij het aanmaken van een nieuwe map is het raadzaam te controleren of deze automatisch wordt meegenomen in de back-up.
  • Weet waar uw informatie bewaard word.Niet elke vorm van data mag zomaar buiten de EU opgeslagen worden. Dit heeft vooral betrekking op privacy gevoelige informatie. Het eenvoudigste is om voor online back-up gebruik te maken van een Nederlandse aanbieder, die garandeert dat de informatie ook in Nederland blijft.

 

Wilt u er meer over weten? Neem dan contact op met Computerwacht, wij adviseren u graag.

 

 

Terug naar vorige pagina

Direct contact

 

Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer: *
E-mailadres: *
Contactpersoon: *
Uw vraag:
leeg veld
* verplichte velden

 

wolk

 

0172-235835

 

Contactgegevens

 

De Computerwacht B.V.

Bezoekadres
Klipperaak 101
2411 ND Bodegraven

Postadres
Postbus 55
2410 AB Bodegraven

Tel. 0172-235835
info@computerwacht.nl