Beveiligingslekken bij veel bedrijven nog niet gedicht

 

Nog steeds zou 68 procent van de grote bedrijven in Nederland niet alle stappen hebben ondernomen tegen beveiligingslekken in hun IT-systemen. Dat zegt de NOS in een artikel over Heartbleed. Het lek Heartbleed is een zeer bekend beveiligingslek dat vorige jaar voor grote onrust zorgde. Wachtwoorden, bank- en creditcardgegevens zouden niet langer veilig zijn. Het feit dat zoveel organisaties in Nederland zich volgens de NOS nog steeds niet juist hebben beveiligd, wil wat zeggen over de algemene beveiliging van de IT-verbindingen bij bedrijven. Ga er alsnog mee aan de slag!

 

Goede beveiliging van het IT-netwerk

Om online verbindingen en het IT-netwerk beter te beveiligen in het algemeen, en het Heartbleed-probleem tegen te gaan als specifieke dreiging, moeten er grofweg twee dingen gebeuren:

  1. Systeembeheerders moeten een software-update doen van de beveiligingssoftware
  2. Beveiligingscertificaten moeten vernieuwd worden

Software-update door systeembeheerders

Deze stap is door de meeste bedrijven al wel ondernomen. Een software-update is goed voor het oplossen van potentiële bugs, eventuele problemen die zich voordoen met de software en het voert ook een beveiligingsupdate uit. Hierdoor worden fragiele plekken of een lek zoals Heartbleed gedicht.

 

Beveiligingscertificaten vernieuwen

Deze stap hebben de meeste bedrijven in Nederland nog niet uitgevoerd na het updaten van de software. Beveiligingscertificaten worden voornamelijk gebruikt voor het controleren van de identiteit van personen of apparaten. Ze bieden verificatie van een service of een versleuteling van bestanden. Wanneer bedrijven gebruik maken van certificaten en deze niet vernieuwen, kan de beveiliging van gegevens kwetsbaar worden.

 

Contact opnemen met de netwerkbeheerder

De beveiliging van jouw netwerk is een klus die nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Laat daarom een systeembeheerder de software-update installeren en de beveiligingscertificaten vernieuwen. Dit is een investering die grote beveiligingsproblemen kan besparen.

 

 

Terug naar vorige pagina

Direct contact

 

Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer: *
E-mailadres: *
Contactpersoon: *
Uw vraag:
leeg veld
* verplichte velden

 

wolk

 

0172-235835

 

Contactgegevens

 

De Computerwacht B.V.

Bezoekadres
Klipperaak 101
2411 ND Bodegraven

Postadres
Postbus 55
2410 AB Bodegraven

Tel. 0172-235835
info@computerwacht.nl