Tips voor een soepele ICT-verhuizing

Verhuistips

Een verhuizing staat in de top 3 van stressvolle momenten en ook een zakelijke verhuizing brengt flink wat onrust met zich mee. In alle hectiek wordt het IT-deel niet zelden vergeten of onderaan het prioriteitenlijstje geplaatst. En dat terwijl we toch geen dag zonder onze ICT-voorzieningen kunnen!

Onze belangrijkste tip:

kaart uw verhuis- en/of overnameplannen tijdig bij ons aan. Wij maken dan samen met u een goede en haalbare planning. We zoeken direct voor u uit wat er aan internetverbindingen en snelheden beschikbaar is. Wanneer nodig nemen we noodmaatregelen, zodat u in ieder geval niet uit de lucht hoeft.

 

 

 

 

 

 

Meer tips:

  • U doet er goed aan om, zodra postcode en huisnummer van uw nieuwe locatie bekend zijn, bij uw Computerwacht Accountmanager na te gaan welke internettypen en -abonnementen beschikbaar zijn. Soms laat de oplevering namelijk (zeer) lang op zich wachten.
  • Maak van deze gelegenheid gebruik om uw IT-systeem tegen het licht te houden. Misschien is dit het moment om te kiezen voor een redundante internetverbinding (dubbele uitvoering van uw internetverbinding).
  • Overleg over de keuze voor de firewall. Wellicht is het verstandig om deze ook redundant uit te voeren.
  • Laat uw IT-apparatuur niet onbeheerd achter om te voorkomen dat deze, in de hectiek van de verhuizing, ontvreemd worden. Naast diefstal van de apparatuur zou u dan ook nog te maken kunnen krijgen met een datalek.
  • Stapt u over op geheel nieuwe (werkplek-)apparatuur? Zorg ervoor dat de harde schijven van de oude apparatuur vernietigd worden en laat dit doen door een bedrijf dat hiervoor gecertificeerd is. Op die manier komen er geen bedrijfsgevoelige of privacygevoelige gegevens op straat te liggen. Computerwacht kan helpen bij het laten vernietigen van de datadragers.
  • Ga na of er een patch- en/of serverkast aanwezig is in een aparte ruimte die afgesloten kan worden. En is de kast diep genoeg voor de apparatuur die erin komt?
  • Laat u informeren of de server/technische ruimte voldoende gekoeld kan worden om de apparatuur te beschermen tegen oververhitting.
  • Een installateur kan u informeren over de aanwezige bekabeling en adviseren of het raadzaam is om deze, voorafgaand aan de verhuizing, te testen, te vervangen of uit te breiden. Op een later moment netwerkbekabeling en/of stroomaansluitingen bijmaken, is vaak vele malen duurder. Bedenk daarom ook hoeveel mensen er in de toekomst volgens de Arbonorm maximaal in een ruimte plaats mogen nemen en stem de bekabeling daarop af. Computerwacht is geen installateur, maar we hebben wel een aantal partners waar we veel mee samenwerken en die we van harte kunnen aanbevelen.
  • Houd apparatuur per categorie goed bij elkaar tijdens de verhuizing. Zo voorkomt u dat kabels kwijt raken en keyboards en muizen onbedoeld van gebruiker verwisselen.
  • Vergeet de WiFi-meting ook niet! Gedegen advies, optimale dekking en een compleet overzicht met mogelijke WiFi-oplossingen. Zonder de Site Survey kunt u voor vervelende verrassingen komen te staan, zoals extra kosten, verstoring, uitval en onvolledige dekking van uw draadloze omgeving.