De kracht van standaard software

Computerwacht gelooft in de kracht van standaard software en implementeert procesoplossingen uitsluitend op basis van standaard Exact software, al dan niet gecombineerd met aanvullende, wederom standaard connectoren of add-ons. Door die standaarden tot de laatste druppel ‘uit te persen’ wordt een hoog automatiserings- en digitaliseringsniveau bereikt dat ook nog eens perfect ‘op smaak’ kan worden gebracht.

Computerwacht is preferred partner van Exact voor logistieke en productie-oplossingen. “En dat zijn we al meer dan twintig jaar”, zegt Niels Willemsen, Manager Exact-producten bij Computerwacht. “In totaliteit hebben onze consultant meer dan honderd jaar ervaring met het inrichten van standaard Exact-oplossingen. Exact is een vertrouwde naam in softwareland. Dat maakt dat veel softwarehuizen in Nederland en zelfs uit het buitenland oplossingen bouwen op die standaard software en dat als standaard connector of add-on aanbieden. Daar maken wij dankbaar gebruik van.”

 

Eigen omgeving

De processen bij logistieke- en productiebedrijven zijn volgens Niels vaak gelijksoortig van aard. “Door deze processen zoveel mogelijk te automatiseren, wordt een maximale efficiëntie bereikt en worden manuele taken tot een minimum beperkt. Dankzij onze jarenlange ervaring in deze markt weten we als geen ander wat de behoefte is van deze bedrijven. We hebben op basis daarvan een gestandaardiseerde tooling en rapportageportfolio samengesteld. Daarmee is als het ware een ‘eigen omgeving’ ontwikkeld die we als standaard set kunnen aanbieden. Ieder bedrijf heeft natuurlijk ook eigen, unieke wensen en eisen. Zelfs daar kunnen we binnen de gestandaardiseerde omgeving gehoor aan geven door het naar eigen smaak en inzicht in te richten.”

 

Kennis tot op detailniveau

Werken met standaard software en tooling betekent bovendien dat we een oplossing snel en krachtig kunnen implementeren, zegt Niels. “Doorgaans ligt 90% van de oplossing al op de plank. De overige 10% is een kwestie van configureren en op smaak brengen.” De standaard omgeving heeft nog een belangrijk voordeel. “Veel van onze klanten zijn in staat om het systeem zelf te beheren en onderhouden. Er is immers geen sprake van complex maatwerk. En mochten ze er onverhoopt niet uitkomen, kunnen ze altijd een beroep doen op onze Exact-servicedesk met kennis tot op detailniveau van de software. We hanteren binnen Computerwacht de strategie van vaste klantenteams met een praktische hands-ons mentaliteit. Zij verzorgen niet alleen de implementatie, maar blijven betrokken bij de support- en beheerfase. Ze weten wat er speelt binnen een organisatie en kennen de mensen. Dat werkt gewoon super.”

 

Maximaal rendement halen uit standaard software, daar ligt absoluut de focus van Computerwacht. “Los van de genoemde voordelen zorgt het er ook dat dat je tot een bepaald niveau kunt opschalen en groeien, zonder dat je extra medewerkers moet aannemen. Of het ERP tien of honderd orders op een dag controleert, dat maakt niets uit.” Benieuwd naar de mogelijkheden van standaard software voor jouw omgeving? Schrijf je in voor ons webinar.

 

 

Meer weten over dit onderwerp?

Wij vertellen u graag meer!

Aanmelden webinar »

 

« Terug naar de vorige pagina